Russen vertrouwen Putin niet.
Gepubliseerd: ongeveer 4 maand geleden
 
Bron foto:wayayo.com
 
Bron:wayayo.com
 

Russen vertrouwen Putin niet.

Alles wat er in Rusland gebeurd wordt gewantrouwd door Russen op sociaal media.
Na de aanslag op 22 maart in Moscow werd de sociaal media die nog wel beschikbaar is voor Russen in Rusland overspoeld met conspiracy theorieën.
Het overgrote deel denkt dat Putin zelf achter de aanslag zit, hij zou de FSB de opdracht gegeven hebben om de aanslag te plegen door betaald terroristen die mogelijk ook gedwongen zijn.
Veel Russen denken dat het gedaan is om de massa zich te laten keren tegen Ukraine en het westen en de aandacht af te lijden van de binnenlandse problemen.
Putin zelf voedde die vermoedens om te beweren dat Engeland en America mede achter de aanslag zit.
Ook dat de vermoedelijke terroristen zich zomaar overgaven en niet een martelaars dood stierven in een vuur gevecht met de politie en veiligheid troepen wekt argwaan.
Als het werkelijk moslim terroristen zijn dan zouden ze tocht vechten tot de dood?
Het hele plaatje werd nog een versterkt door dat Putin steeds Ukraine noemt als dader hulp, terwijl daar geen enkele aanwijzing of bewijs voor is.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Nu weken na de aanslag zijn nog veel Russen overtuigd dat de regering als heeft gedaan en het zal ook voorlopig zo blijven.
Het sturen van andere theorieën door de FSB op sociaal media wordt steeds vaker doorzien en versterkt de gedachte nog meer.
Ook dat het al eerder door Putin is gedaan met een valse vlag operatie door zogenaamde Tsjetsjeense terroristen die een flat gebouw opbliezen maar er FSB achter af bleek te zijn heeft geholpen de theorieën te laten ontstaan.
Duidelijk is dat ook in Rusland je “soms sommige mensen voor de gek kunt houden maar niet alle mensen altijd “ (Bob Marley +)
Auteur: wayayo.com


HTML