Oorlog en onrust op de wereld, kan de Amerikaanse Marine dat aan?
Gepubliseerd: ongeveer 5 maand geleden
 
Bron foto:pxhere.com
 
Bron:pxhere.com
 

Top drukte in het Pentagon.

Amerika als de "politie agent van de wereld" een rol die ze al langer proberen te spelen. Met hun vliegdekschepen parkeerden ze een complete luchtmacht basis bij de brandhaarden die ze wilden bedwingen of blussen. Als ergens een "schurkenstaat" of een ander niet bevriende staat een bond genoot bedreigde kwamen de Yankees met een armada om ze op andere gedachten te brengen en als dat niet op een vriendelijke manier door afschrikking lukte vlogen de Tomahawk ze om de oren.

Maar nu wordt het wel erg druk, overal op de wereld beginnen landen of regiems vervelend te doen tegen bondgenoten of belangen van de Amerikanen.

  1. Noord-Korea schiet raketten af richting Zuid-Korea en gebruikt dreigende taal.
  2. China herhaald steeds dat Taiwan van hun is en vliegt en vaart dicht langs het eiland.
  3. Hamas, Hezbollah beschieten Israel.
  4. Jemenitische Houthi-rebellen vallen schepen aan in de Rode zee.
  5. Iran bedreigt en beschiet soms schepen in de Golf van Oman.
  6. Iran schiet rakketen af op Irak.
  7. Rusland versterk de vloot in de buurt van Estland, Letland en Finland.
  8. Rusland, Iran en Noord-Korea en mogelijk ook China sluiten in het geheim een pact.

Je kunt dan wel een van de grootste marine vloot hebben van de wereld maar op 7 plaatsen tegelijk je militaire overmacht laten zien is ook voor de Amerikanen een dingetje.

Welke prioriteiten stel je dan?

Waar stuur je de Marine naar toe?, naar de Zuid Chinese zee om Taiwan te beschermen of naar de Middellandse ze om eventueel Israel of Irak te hulp te schieten? Dan ook nog wat bootjes naar Letland en naar de Rode zee.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Hoeveel bootjes heb je dan wel niet nodig, moet je Noord-Korea serieus nemen en een vliegdekschip parkeren bij Zuid-Korea?

Voor de economische belangen van Europa en Engeland kun je nog rekenen op de hulp van Europese landen en Engeland maar voor de avonturen in Noord-Korea en China kun je niet daarop vertrouwen.

Ze zullen prioriteiten moeten gaan stellen.

Waar gaat het Pentagon zich op richten?, welke bondgenoot is het waardevolst en heeft echt de hulp nodig van de Amerikanen?

Ze hebben dan wel 20! vliegdekschepen en met de begeleidende schepen met bemanning een enorme kosten post. En hoelang blijf je ergens wachten tot er wat gebeurd? Mensen moeten ook weer eens naar huis en materiaal moet onderhouden worden.

Ook moet het Thuisland Amerika natuurlijk beschermd worden.

Kunnen we nog wel op de Amerikanen rekenen in een conflict?

Als de Amerikanen druk zijn om hun belangen te verdedigen hebben ze dan nog genoeg capaciteit om ons te helpen mocht Rusland gek gaan doen? Daar kun je het maar beter niet op aan laten komen en de eigen marine en lucht en landmacht versterken. Hoewel een vliegdekschip voor een land als Nederland te hoog gegrepen is kunnen andere grote Europese landen in verband met Europa en NAVO wellicht zelf er een paar bouwen, de vliegtuigjes kunnen we als Nederland dan wel op gaan zetten.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Als de nieuwe vrienden, Nood-Korea / China/ Rusland / Iran samen gaan werken en steeds ergens anders beginnen te rommelen kunnen we maar beter zelf wat achter de hand hebben.
En als Mr Trump aan de macht komt in de VS weet je wel zeker dat Amerika niet steeds de kastanjes uit het vuur gaat halen voor ander landen of Europa.
Auteur: wayayo.com

HTML