Woont Max Verstappen echt in Monaco? Maar wel belasting vrij.
Gepubliseerd:2023-12-23T00:00:00
Bron foto: Wickepedia
Bron:https://pixabay.com/

Max Verstappen woont in Monaco, maar wie wil daar nu echt wonen?

Manaco is een dwergstaatje in aan de Côte d'Azur, het ligt eigenlijk in Frankrijk maar is wel soeverein. Het kleine maar rijke vorstendom aan de middellandse zee is maar een paar vierkante kilometer groot.

"Playgrounds of the Rich and Famous" zo wordt gezegd. De omschrijving als "Dwergstaatje" dekt de lading volledig. Klein is het zeker, door dat het aan de zee ligt met een grote haven en wat strandjes lijkt het wel ruim maar ruimte is er niet.

Eigenlijk bestaat het uit nauwe straatjes, tunnels, hoogbouw met een Paleis en het beroemde Monte Carlo Casino. Als je door de straten probeert te rijden krijg je een benauwd gevoel. Stoplicht na stoplicht, files en nergens een parkeerplaats die niet bezet is. Alles is volgebouwd met hoogbouw met vaak in de onderbouw een parkeer garage. De hop-on-hop-off bus vol toeristen rijd elk kwartier langs je huis. Dure auto`s zie je er wel overal maar meestal staan die stil. Rijden in de smalle straatjes is niet echt leuk, en even "trappen" met je sportwagen gaat daar ook niet lukken behalve als je in een Formule 1 auto zit tijdens de jaarlijkse F1. In je cabrio met wapperende haren in de zomer wind langs de adembenemende kust rijden lukt ook niet meer door de drukte, verkeersdrempels, snelheidsbeperkingen en de vele flitspalen omdat te handhaven

Even in de restaurants in de haven koffie drinken om je auto te showen lukt ook sinds een paar jaar niet meer, de parkeerplaatsen hebben plaats gemaakt voor toeristen vertier, dus de parkeergarage in als er überhaupt plek is.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Als je googelt "waar woont Max Verstappen" krijg je als antwoord Monaco. Ook kun je foto`s vinden van zijn uitzicht op zee van uit zijn (volgens sommige media) gehuurd appartement van 18.000 € per maand en weer andere media die denken te weten dat hij het heeft gekocht voor 17 miljoen. Met een grote glimlach zit hij op een home trainer. De glimlach is vermoedelijk alleen voor de foto want er valt weinig te lachen in het overbevolkte dorp. Als hij de deur uit zou lopen springen er paparazzi en 100 toeristen op zijn nek. Auto rijden lukt daar ook niet en waar zou je naar toe willen rijden. Dat zou dan het nabij gelegen Menton of Nice moeten zijn want in het vorstendom Monaco is niets waar je naar toe zou willen rijden.

Aan de andere kant moet het wel leuk wonen zijn in Monaco, maar liefst negen van de twintig huidige F1-coureurs inclusief die andere Nederlander Nyck de Vries staan als bewoner geregistreerd in Monaco. Met als uitzondering is alleen Chales Leclerc geboren in Monte Carlo.

Waarom zou je als je serieus geld hebt daar in hemels vrijwillig gaan of blijven wonen? Nou dat is niet echt een geheim, de belastingen of beter gezegd GEEN belastingen. Van de Prins van Monaco mag je alles wat je verdiend zelf houden. Geen blauwe enveloppe op de mat. Maar als je een niet geboren Monegask bent daar wel minimaal 6 maanden per jaar zijn anders zou de fiscus van je geboorte land en je originele nationaliteit wel een kunnen vinden dat je er aleen ingeschreven bent om minder of geen belasting te hoeven betalen dan in je geboorte land of het land van je oorspronkelijke nationaliteit. Voor de fiscus is enkel ingeschreven staan in een ander land geen reden om niet belastingplichtig te zijn in het land van oorsprong.

De belasting heeft een simpele maar sterke regel als leidraad voor het verschuldigd zijn van inkomsten belasting : Alles wat alleen ten doel heeft om belasting te ontwijken of te verlagen wordt als niet bestaand geacht. Dus als de fiscus het vermoeden heeft dat je daar niet echt woont maar ingeschreven staat om belasting te ontwijken kunnen ze gewoon belasting op je wereld inkomen gaan innen.

Er zijn genoeg voorbeelden waar van de belasting dienst vond dat er belasting werd ontdoken door te beweren dat je ergens anders woont.

Bron foto:depositphotos.com/
Boris Becker

Boris Becker de Duitse tennisser en sport held heeft dat aan de lijve ondervonden. De Duitser zou tussen 1992 en 1993 ettelijke miljoenen euro belastingen hebben ontdoken door het belastingparadijs Monaco op te geven als officiëleverblijfplaats, terwijl hij het grootste deel van de tijd in München verbleef.

Bron foto:depositphotos.com/
Zangeres Chakira
Ook Chakira moest er aan geloven, ze woonde volgens haar niet in Spanje maar de Spaanse Fiscus was het daar niet mee eens en dreigde haar op te sluiten. De zangeres sloot toe maar een deal en bekende, na betaling van miljoenen hoeft ze niet te verhuizen naar een Spaans Cárcel.(Bajes)

Als je een beetje googlet vind je nog meer artikelen over rijke en bekende mensen die beweerden dat ze in een belasting paradijs woonden of gevestigd waren, maar toch de knip moesten trekken om alsnog belasting te betalen in het land van herkomst.

Schuiven met geld om de belasting te ontduiken.

Ook het " schuiven " van geld naar zogenaamde belasting paradijzen zoals Luxemburg, Kaaiman eilanden en de Bahama's gaat geregeld mis.

Bron foto:pixabay.com/
Steffie Graf

Steffie Graf de bekende Duitse tennisster en 7 x winnares van Wimbledon heeft dat aan de lijve onder vonden. Haar vader schoof het geld wat door haar verdiend werd van buitenlandse rekening naar buitenlandse rekening maar werd toch hard aangepakt door de Duitse belastingdienst en papa belande in de cel.

Onze sport held Max Verstappen zal ook wel van zijn adviseurs te horen gekregen hebben toch maar wel geregeld in Monaco te slapen en niet te vaak in Nederland of België te verblijven.

Maar het is goed voor te stellen in dat hij liever bij zijn beeldschone vriendin Kelly Piquet verblijft maar dan niet in het benauwde Monaco maar op een tropische bestemming met palmenstranden en zonder media aandacht.

Andere de andere belasting paradijzen dan, zijn die wel zo leuk?

Dubai of de Bahama`s, Andorra, Marshalleilanden of Panama ook daar is geen of lage inkomsten belasting. Toen Putin Ukraine aan viel en het op een oorlog uitliep zijn veel vermogende Russen "gevlucht" naar Dubai. Een van de weinige landen waar Russen zich nog vrij konden vestigen en geen belasting hoeft betaald te worden maar naar nu blijkt trekken de Russen daar ook massaal weer weg. Lijkt zo leuk Dubai maar waarom gaan ze dan weer weg? Het ligt er maar net aan wat je gewend bent, het is er heet, druk en weinig natuurlijk of authentiek. Als je bent opgegroeid in een land met 4 seizoenen, bomen, natuur en oude steden met stads centra en spreken in je moeders taal is het moeilijk wennen.

Monaco ligt in het "Velige" en bekende Europa, de politie beschermd je daar en de gezondheidszorg is in de regel goed en dichtbij, het geboorte land ligt op korte afstand dus FF naar "huis" kan dan zonder lange vliegreis.

Mocht je in een ziekenhuis in Dubai of de Bahamas terecht komen wie komt er dan even op bezoek?

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Dan maar "Home sweet home" ? Maar dan moet je wel de helft van wat je verdiend afgeven voor het algemeen belang en goed: Belasting.

Heimwee en nep vrienden en als maar mensen om je heen die gemaakt vriendelijk zijn en allemaal een stukje van jouw welvaart willen, dan verlang je weer naar je oude leven en thuis.

Maar wel oppassen dus, big brother is watching you.

Auteur: wayayo.com

HTML