Nieuwe spullen verdampen giftige stoffen
Gepubliseerd: ongeveer 1 jaar geleden
 
Bron foto:pxhere.com
 
Bron:pxhere.com
 

Vaak gehoord: een nieuwe auto ruikt lekker, er zijn zelfs sprays die de geur moeten terug halen naar gebruikte auto's..

Menig auto bedrijf heeft zo`n spray in de kast
Maar WAT ruik je nou eigenlijk, waar komt die geur vandaan?
Nieuwe auto geur, met de nadruk op nieuw, dat zijn de materialen die gebruikt zijn om de auto te maken en in te richten. De stoffen stoel bekleding is geëmpregneerd met een water en vuil afstotend middel wat ook weer PFAS (Per- en polyfluoralkylstoffen) bevat, ook een giftige stof.
Lederen bekleding is geverfd en ook beschermd met chemicaliën. Kunstlederen ( vinyl) bekleding bestaat geheel uit kunststof.
Kunststoffen bevatten ten eerste chemicaliën om ze te maken en ten tweede week makers en middelen om de kleur te behouden.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Weekmakers worden in het kunststof toegevoegd om plastic delen flexibel te maken en houden.
Na loop van tijd worden kunststoffen en dan vooral plastics hard en stijver en verkleuren.
Dat komt omdat de weekmakers en langzaam verdampen ( uit dampen ).

En deze weekmakers zijn zeer giftig.

Ook in stoffen (textiel) zoals de vloerbedekking en hemel bekledig zit PFAS (een verzamel naam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen) om het waterafstotend te maken en vuil werend. De bekleding voelt glad en soms zelfs vettig aan.
Ook de kitten, lijm en andere hulpstoffen om bekleding en sierlijsten te bevestigen bestaan uit chemicaliën.
Bron foto:pixhere.com
Een van de bekendste Amerikaanse universiteiten de Harvard University heeft onderzoek gedaan naar de concentratie van vluchtige stoffen in auto interieurs. De uitkomst was schokkend. Het onderzoek toonde aan dat en te veel formaldehyde en acetdehyde in de lucht zit in net geproduceerde auto`s.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Dus als je trots in je nieuwe auto stapt zit je in een walm van aangetoond giftige chemicaliën.

Maar ook in andere producten zitten chemicaliën en weekmakers, in slap en elastisch plastic dit per definitie een weekmaker omdat plastic een harde substantie is en allen onder hoge temperaturen verwerkt kan worden. weekmakers houden het soepel.
Woningen (nieuwe of net geisoleerd) zitten ook vol met chemicaliën, verf, vloerbedekking en zelfs in de stenen wanden. Ook zijn er veel berichten over giftige gassen of damp uit isolatiemateriaal.
Nieuw bed gekocht? Ruik ook lekker maar wat ruik je dan eigenlijk?
Trotse ouders van een pas geboren kind richten een babykamer in en alles moet nieuw zijn en voorzien van nieuwe vloerbedekking gordijnen en fris geschilderd.
Bron foto:pxhere.com
Nieuwe wieg met een nieuwe matras en bedden goed.
De matras komt zeer waarschijnlijk uit het oosten en werd vervoerd in containers, in die containers worden chemicaliën gespoten tegen schimmel en ongedierte.
Deze chemicaliën trekken in de poreuze stoffen van de matras, om matrassen zitten wel eens waar vaak in plastic hoezen maar die dampen ook weer weekmakers uit.

De tekst gaat verder onder de advertentie.

Een nieuw ingerichte kinderkamer is als er niet eerst langdurig goed geventileerd word een soort gas kamer. Daar leg je dus voltrots je kind in?
Wel eens last gehad van hoofdpijn of misselijkheid na een langdurig bezoek aan een meubel winkel?, kun je je voorstellen wat de werknemers in die winkels de hele dag in ademen.
Wat kun je er tegen doen: altijd belangrijk is ventileren, deuren en ramen open en de meganiche ventilatie op de hoogste stand.
Deze ventilatie is overigens niet voor niets verplicht gesteld voor woningen na 2006, in hoofdzaak om vocht te voorkomen maar vooral ook om de giftige dampen van bouwmaterialen en interieur af te voeren.
Kleding en gordijnen wassen voor gebruik, geen verf met vluchtige stoffen te gebruiken en voor al "harde" materialen te gebruiken.
Een harde PVC vloer of laminaat vloer zal minder uitdampen dan gewone vloer bedekking of zeil.
Maar als deze weer een zachte top laag hebben of gelijmd zijn zal die ook weer gaan uitdampen.
Dus liever koude frisse lucht dan lekkere chemische giftige damp. Ramen en ventilatie roosters opening de auto en in huis.
Auteur: Wayayo.com
Reactie(s) 1

1
Nieuwe spullen verdampen gifti
Door:Hampy Verligt - Op: Nieuwe auto-geur lekker maar g...
Reactie datum: 21-04-2023
Hoe giftig is dit, krijg je er kanker van?
Reageren  |   Klacht melden  |   Like 182  |   DisLike 38

Mogelijk ook interessant voor jouw:

1 :Nieuwe auto-geur lekker maar giftig
vieuws
 
aanrader
 
geen aanrader
 

Mogelijk ook interessant voor jouw: